marți, 10 iulie 2012

articol master 1



     


45% dintre acestia interactioneaza prima data in zi cu tehnologia inainte de a cobori din pat. 26% utilizeaza echipamentul mobil in timp ce servesc micul dejun.

8% dintre romani folosesc tehnologia mobila dimineata, inainte de a face dus. 5% declara ca isi folosesc terminalul mobil in drum spre serviciu, in mijloacele de transport in comun. 15% folosesc prima data pe zi tehnologia mobila cand ajung la serviciu.

Prin comparatie, media celorlalte state participante la sondaj in ceea ce priveste prima interactiune cu tehnologia mobila din zi este 67%, se arata in document.

Potrivit rezultatelor studiului Intel, cel mai enervant este sa asistam la conversatiile telefonice ale altora in mijloacele de transport in comun sau magazine (68%). Pe cel de-al doilea loc se situeaza ringtonurile enervante sau prea puternice (61%).

Pe locul al treilea, romanii situeaza tastarea in timpul sofatului (60%). Atitudinea romanilor coincide din acest punct de vedere cu cea a celorlalte popoare participante la sondajul de opinie, ale caror medii au fost 67% - 67% - 57%.

La nivel personal, romanii participanti la studiul Intel admit in proportie de 53% ca au trimis mesaje sau au scris emailuri in compania altora, inclusiv in timpul intalnirilor sau la masa.

52% au folosit dispozitivul lor conectat la Internet in dormitor. 47% admit ca au pierdut sirul conversatiilor si contactul cu mediul inconjurator pentru ca au ales sa trimita mesaje in schimb. Cu aceste procente, romanii depasesc media celorlalte state din regiunea EMEA, unde procentajul este 46% - 46% - 32%.

17% dintre romani au ocupat spatiul public pentru o perioada extinsa de timp doar ca sa isi acceseze dispozitivul conectat la Internet (de exemplu in mijloacele de transport in comun sau cafenele). 13% dintre respondenti au declarat ca au vorbit tare la telefon in toalete publice.

8% au admis ca au vizionat continut inadecvat in timp ce se aflau intr-un spatiu public. Romanii depasesc si la aceasta categorie de raspunsuri mediile celorlalte tari participante la sondajul de opinie, respectiv 11% - 10% - 6%.

Verificarea telefonului in timpul unui film cu prietenii nu este o problema pentru romani, doar 9% dintre cei intervievati sustin ca ii deranjeaza. Aducerea laptopului intr-o minivacanta de un weekend este considerat un lucru normal, doar 6% dintre romani fiind deranjati de acest aspect.

In schimb, respondentii sunt deranjati intr-o mai mare masura (17%) de folosirea dispozitivelor mobile in dormitor, iar cea mai mare parte, 30%, sunt deranjati cand cineva isi verifica dispozitivele mobile in timpul cinei sau in timpul unei intalniri cu prietenii (21%).

Se observa tendinta de a fi conectati nonstop la o comunitate virtuala si de a fi informati in timp real. Drept urmare, incidentele produse din cauza neatentiei - atunci cand o persoana se loveste de alta pe strada deoarece este ocupata sa butoneze dispozitivul mobil - sunt acceptate: doar 10% dintre romani o considera o ofensa.

Romanii sunt mai deranjati atunci cand cineva vorbeste urat in public (32%) sau cand fumeaza langa ei (15%), se mai mentioneaza in sondaj.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu